Тв водещият в Телевизия 7/8 и лидер на Има такъв народ Слави

...
Тв водещият в Телевизия 7/8 и лидер на Има такъв народ Слави
Коментари Харесай

Слави Трифонов със силно послание към всички българи

 Тв водещият в Телевизия " 7/8 " и лидер на " ИТН "  Слави Трифонов отправи мощно обръщение към българите във връзка рождението на поетът-революционер Христо Ботев. Той пусна и клипче в профила си във Facebook.

Ето и какво сподели шоуменът:

" Днес е рожденият ден на Христо Ботев. Затова желая да ви кажа нещо. Мисля, че ние не разбираме какво става. Като оная жаба, дето последователно ѝ стопляли водата и най-после тя се оказала сварена. Ето по този начин и на нас последователно ни вземат най-важното. Кое пък ще да е това най-важното? Парите? Имотите? Измамените фантазии? Не, не е това. Най-важното, което ни вземат е... И това е... Най-важното нещо е... свободата. Свободата бе, хора. Свободата.

Постепенно ни вземат най-голямото благосъстояние, което имаме, което, забележете, сме извоювали със гибелта на толкоз доста хора. Свободата. Затварят ни, лимитират ни, не можем да вървим на работа, децата ни не могат да вървят на учебно заведение, в случай че не се имунизираме, няма да можем да летим и така нататък и тъй наречените Не го ли разбираме? Не го ли проумяваме? Добре, уважаеми сънародници – какво е пишело на знамето на Райна Княгиня? Нали на това учим децата? " Свобода или гибел “. Не е пишело " Свобода или живот “. Свобода или гибел.

Значи, за ония българи тогава свободата е била по-важна от живота... Звучи метафорично, само че те тогава турците са били епидемиологичната конюнктура. Те са били пандемията, която е превзела огромна част от Европа. Значи, Ботев с " Радецки “ е нямало по какъв начин да слезе на Козлодуй, в случай че е трябвало да съблюдава разпоредбите на Турския действен щаб. А той нали е ходил по къщите да чука за вода, хората не са му отваряли, а един въстаник му е споделил: " Войводо, и ти народ си тръгнал да освобождаваш “. Това е, тъй като Ботев не е знаел, че народът е бил карантиниран. Карантиниран от страха си.

Добре, айде, ще се направя на по-интелигентен и ще преразказвам Хегел. Та, Хегел споделяше
Свободата. Свободата е най-важното. Всеки народ самичък да си взема решение какво мисли за личната си независимост. Конкретно ние, българите, поглеждайки обратно в нашата история, имаме безспорното съображение да бъдем свободни. И никой, но никой, никой няма право да ни лишава свободата по какъвто и да било мотив. Точка по въпроса, приключва Трифонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР